Regelen maar!

Hai hai!

Lynn en ik hebben samen een regeldag vandaag. Lynn doet haar ding, terwijl ik me met administratieve zaken bezighoud. Dubbel yay, dus ?. 

Better safe than sorry

Ik was er nog niet aan toegekomen, maar ik heb nu dus alsnog vastgelegd hoe we het gezag over Lynn het liefst regelen, mocht er onverhoopt iets met ons als ouders gebeuren. Niet leuk om bij stil te staan, maar ik vind het wel belangrijk. (Ik ben en blijf nou eenmaal (familierecht) juriste. Een gevalletje beroepsdeformatie, zal ik maar zeggen. Of het is gewoon de controlfreak in mij ?.)

Door onze voorkeur voor bepaalde mensen vast te leggen, kan de rechter daar rekening mee houden, mocht het nodig zijn. De mensen die we hebben opgegeven worden dan gevraagd of zij voogd van onze kids willen zijn. Natuurlijk hebben we ze dat zelf ook al gevraagd, zodat een en ander niet als een verrassing komt. Maar natuurlijk hoop ik  dat ik dit gewoon allemaal voor niks heb geregeld en komt het never nooit meer ter sprake, maar toch.  Ondertussen hebben onze kids wel heel speciale ‘peetouders’ ?.

Gezagsregister

Tegenwoordig hoeven we niet meer per se naar de notaris om dit vast te leggen, maar kun je dit (gratis!) regelen vanachter je eigen PC. Wat wil je nog meer? Kijk even op deze site van de rechtspraak, houd je digi-d bij de hand en vul, als je wilt natuurlijk, de gevraagde gegevens in. Zo simpel kan het zijn!

Vandaag is op veel te jonge leeftijd popicoon Prince overleden. Het gebeurt maar al te vaak, helaas. Heb jij over dit alles al eens nagedacht en zo ja, heb je jouw voorkeur voor een of meerdere voogden vastgelegd? Ben benieuwd!
Schermafbeelding 2016-02-10 om 20.18.54

Geef een reactie